11 Aralık 2013 Çarşamba

Baskılı Jeanler

Uzun zamandır baskılı giysiler moda dünyasını etkisi altına almıştı. Bu aralar pantolon ve jeanlerde gözlemlediğim bu trendi mercek altına alalım istedim. Kalpli, puantiyenli, baroklu, çiçekli, kamuflaj, aztek desenli ve yıldızlı baskılar... Stil fotoğrafları sizi bekliyor. Hadi başlıyalım o zaman...
1- Kalp Baskıları: 
Bu kış Burberry markasının kalp desenli gömlek, trençkot, çanta ve ayakkabıları milyonlarca modasever tarafından en çok tutulan giyim parçaları oldu. Haliyle bu şirin kalp desenleri de trendin zirvesinde. 
2- Çiçek baskılı jean:
Aslında çokta yeni bir trend değil, hemen hemen iki yıldır sokak stillerinde bol bol görmekteyiz. Giyene bahardan kalma fresh bir hava veriyor. Giyerken dikkat etmemiz gereken mini bir kural var. Eğer kilo probleminiz var ise, mutlaka minik çiçek baskılar tercihiniz olmalı. 
3- Yıldız baskıları:
2014 trendleri arasında. Jeanden tutunda sweat, kazak,hırka, gömlek,aksesuar... gibi pek çok parçada yıldız desenlerini görmek mümkün. 

4- Barok Desen: 
Sezonun rengi oxblood bordo, hardal sarısı ve bej tonlarındaki Barok desen pantolonlar bu kış için iyi bir tercih olacaktır. Barok demek ihtişam demek. Bu nedenle üst parçanın mümkün olduğunca sade olmasına dikkat. 
5- Kamuflaj desen:
Bir zamanlar saklanmak, gizlenmek için kullanılan bu desen, şimdilerde görsel bir şölen kıvamında. Trendin zirvesinde olan bu deseni çiçek yada leopar deseniyle kombinlemeyi seviyorum. Denemelisiniz...
6- Aztek Desen: 
Geçtiğimiz ilkbahar/yaz sezonunda aztek mini etek ve ince ceketler oldukça popülerdi. Kışın gelmesiyle mini eteklerin yerini aztek desen jeanler aldı. Ayrıca 2014 Yaz sezonunda sadece etnik ve tribal desenler değil aynı zamanda aztek tarzı boncuk ve püsküllerde bizimle olacak. 
7-Puantiyen Baskı:
Puantiyen deyince aklıma ilk gelen; diz üstünde biten kloş puantiyenli elbiseler... Romantik tarzın vazgeçilmezi şirin noktacıklar olarak tanımladığım bu deseni, jeanlere yakıştırdım. Çizgili üstlerle kombinlenmesi taraftarıyım. 
8- Hayvan Baskı:
Hayvan baskısı deyince akla sadece leopar deseninin gelmesi bile leoparın nasıl bir zirvede olduğunu gösteriyor. Fakat bu sezon leoparın yanı sıra yılan derisi ve zebra desenlerinin de yükselişte olduğunu belirtmek gerek. 
9-Çini Porselen Deseni: 
Egenin vazgeçilmez renkleri mavi ve beyaz 2013'de pek çok tasarımcıya ilham verdi. Mavi ve beyazın muhteşem uyumu, jean pantolon denemeye değer.
Görseller:Pinterest,Tumblr







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder