5 Aralık 2013 Perşembe

Peplum Ceket Nasıl Kombinlemeliyiz?


2012-2013 kış sezonunda peplum altın çağını yaşadı. Bluz, etek, ceket gibi pek çok  parçada mevcuttu. Bu sezon ise daha çok peplum ceketlerin popüleritesine şahitiz. Peki peplum kaban ve ceketleri nasıl kombinlemeliyiz?
1- Peplum ceket başlı başına hareketli bir parçadır. Bu nedenle diğer parçaların mümkün olduğunca sade olması gerekir. Aksi takdirde göz yorucu, kalabalık bir görüntü oluşur. 2- Peplum geniş bir parça olduğu için tamamlayacağımız diğer parçanın vücuda oturan, dar bir parça olması şart.  Bu açıdan peplum bir ceketi kombinlerken kalem etek ve skinny jean doğru bir tercih olacaktır.
3- Peplum, feminen bir parça bu yüzden topuklu ayakkabı öncelikli tercihimiz olmalı. 4- Peplum bir ceket giyiyorsak çanta seçimimizde önemli, büyük çantalardan mümkün olduğunca kaçınmalıyız. Daha minik çanta yada el çantaları kullanmamız, ceketimizin daha zarif ve önplanda görünmesini sağlar. Aksi takdirde yine üst kısımda kalabalık bir görüntüyle karşı karşıya kalırız.
5- Peplum karın çevremizdeki fazlalıklarımızı kamufle etmek için uygun bir parçadır. Özellikle peplum bir ceket ile daha ince ve uzun görünmek istiyorsak, altına giyeceğimiz parçanın mutlaka aynı renk olması gerekir. Böylece renk farkı boyunuzu kesmemiş olur. 6- Eğer beliniz ince ise mutlaka kemer kullanmalısınız. Fotoğraflardan da göreceğiniz üzere peplum ve kemer ikilisi oldukça şık bir görüntü oluşturuyor. Fakat boyunuz kısa ise kemerin ceket ile aynı renk olmasına dikkat edilmeli.


Görseller:Pinterest


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder